Zajednica Dizajnera Interijera

...ideja...

...savjetujte se sa stručnjakom...

...od idejnog do izvedbenog rješenja...

...ugovorite uslugu dizajna interijera...

...stilističkih rješenja...

...obrtničkih radova ...

...dostave, montaže...

...rezultat...Vaše zadovoljstvo...

Kako unajmiti dizajnera interijera ili eksterijera

Pred Vama je zastrašujući zadatak uređenja interijera ili eksterijera Vašeg doma, ureda ili turističkog objekta. Sa svih strana naviru bespoštedne reklame dobavljača, stilovi prelijeću, ideje planu, pa se gase, apsolutno ne znate odakle početi. Ne brinite, postoji rješenje koje će Vam na kraju izmamiti osmjeh zadovoljstva i olakšanja – prepustite se stručnjaku. Dizajneru interijera ili stilisti koji su kreativni umjetnici sa znanjem, iskustvom i stručnošću. Obrazovani su da pojednostave Vašu uključenost u proces, a u isto vrijeme osmisle unikatan i personaliziran interijer ili eksterijer – ekskluzivno za Vas. Dizajner interijera ili stilist kojem prepustite uređenje prostora donosi u Vaš dom kontinuitet, funkcionalnost i ljepotu pazeći na Vaš budžet i životni stil.

Izaberite talentiranog profesionalca i to će Vam skratiti vrijeme, uštedjeti novac i anulirati pogreške pri uređenju. Dizajner interijera će planski pristupiti Vašem projektu, učiniti iskustvo uređenja mnogo manje stresnim pomažući Vam da uravnotežite svoje potrebe, proračun i želje.

Koraci za pronalaženje i angažiranje

Napravite „domaću zadaću“
Izradite jednostavni projektni zadatak komunicirajući ono što želite. Najbolje će biti da u tablici na jednoj strani upišete što želite, na drugoj što ne želite. Možete dodati i „nisam siguran/na“. Prikupite fotografije (Pinterest, časopisi i slično) namještaja i interijera koji Vam se sviđaju, ali isto tako i onih koji Vam se ne sviđaju kako biste svom dizajneru interijera što više približili osobnost svoj budućeg interijera ili eksterijera. Na našim stranicama pronaći ćete velik broj dizajnera interijera s kojima možete započeti suradnju – razgovarajte s više njih dok ne pronađete onu ili onog s „kojim ćete kliknuti“.

 

3, 2, 1  – krećemo
Ako ste pozitivno odgovorili na slijedeća pitanja, pronašli ste svojeg dizajnera interijera:

 1. a) Je li dobar slušatelj?
 2. b) Mogu li joj / mu vjerovati?
 3. c) Je li me preplavio osjećaj povezanosti s tom osobom?
 4. d) Je li njezin / njegov dizajn sličan onom koji mi se sviđa?
 5. e) Ima li prijedloge za nabavu proizvoda na mnogo različitih mjesta?
 6. f) Uočava li se spremnost na odlazak na teren, obilazak trgovina?
 • Dogovorite koliko honorar očekuje i potpišite Ugovor – preporuka je da se cijeli posao podijeli na faze i za svaku pojedinu fazu dogovori određeni honorar.
 • Honorar koji možete dogovoriti vrlo je individualan, a može biti:
 • Satnica – koristi se za konzultacije, posjete trgovinama, preuređivanje postojećeg prostora, postavljanje i raspored elemenata interijera.
 • Fiksna naknada – „paušalna naknada“ koje mogu uključivati ograničenje radnog vremena i obuhvaćaju precizan opis poslova koje će dizajner interijera odraditi u okviru Ugovora.
 • Postotak sukladno trošku – može se izračunavati od 10 do 30% iznosa ukupnih troškova uređenja interijera.
 • Kombinacija – dizajner interijera može predložiti kombinaciju svega gore navedenog ovisno o fazi u kojoj se nalazi projekt.

 

Podijelite svoju viziju interijera ili eksterijera
Dizajneri interijera i stilisti će od Vas željeti saznati Vaše želje i otkriti koji stil Vam najbolje odgovara – u tome im možete uvelike pomoći dijeleći svoju viziju i svoju „domaću zadaću“. Možete to nazvati i „projektni zadatak“ ili nekako drukčije – uvijek je ključno objasniti dizajneru interijera stil koji želite, boje koje Vam se sviđaju, namjenu prostora uključivo aktivnosti koje će se u njemu odvijati. Možda imate postojeći namještaj koji želite zadržati, njega svakako uključite u svoje „projektni zadatak“. Ovdje je komunikacija ključna za uspjeh!

 

Odluka o  proračunu
Trebate biti realni u pogledu financijskih sredstava koje ste spremni potrošiti na uređenje, bolje rečeno, budite konzervativni. Uz pomoć mnogobrojnih promocija i proizvoda za uređenje pokušajte u grubo napraviti vlastiti proračun. U razgovoru s dizajnerom interijera otvoreno komunicirajte i Vaše pretpostavke o tome koliki proračun planirate – to bi moglo skratiti proces samog projektiranja odbacivanjem ili dodavanjem konkretnih proizvoda. Dobro je planirati projekt u više faza, nije nužno sve odmah smjestiti u prostor, radije neka Vaš dizajner interijera prostor ostavi „da diše“ i sam, kroz vrijeme, možda već nakon nekoliko mjeseci, iznjedri novu potrebu.

Scroll to Top