Zajednica Dizajnera Interijera

...ideja...

...savjetujte se sa stručnjakom...

...od idejnog do izvedbenog rješenja...

...ugovorite uslugu dizajna interijera...

...stilističkih rješenja...

...obrtničkih radova ...

...dostave, montaže...

...rezultat...Vaše zadovoljstvo...

Happy volunteer family putting their hands together on a sunny day

O nama

Zajednica dizajnera interijera (ZADIN) jedinstveno je profesionalno udruženje koje okuplja dizajnere interijera, stiliste, arhitekte i ostale zaljubljenike u dizajn na jednom mjestu i s fokusom na zajednički rast, razmjenu iskustava, razvoj talenata i promociju dizajna interijera.

ZADIN je osnovana kao dio udruge HI interijeri s ciljem pružanja podrške dizajnerima interijera, stilistima i arhitektima koji se bave uređenjem interijera i eksterijera. ZADIN od početka djelovanja svojoj zadaći pristupa krajnje profesionalno i sveobuhvatno, okupljajući dizajnere interijera iz regije koju čine slijedeće zemlje: Hrvatska, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija i Kosovo s planom proširenja na Mađarsku, Rumunjsku, Bugarsku, Albaniju i Grčku.

Misija

Zajednica dizajnera interijera (ZADIN), engleski: Community of interior designers (CID) je dobrovoljna dizajnerska organizacija posvećena dizajnu interijera i eksterijera. To je zajednica stručnjaka koji šire inspirativne ideje o dizajnu interijera, profesionalnom razvoju i kontinuiranom obrazovanju. U Zajednicu dizajnera interijera dobrodošli su svi članovi koji žele doprinijeti razvoju industrije dizajna interijera.

Business,People,Planning,Blueprint,Architecture,Concept

Povijest i planovi za budućnost

ZADIN je osnovana kao podružnica udruge HI interijeri s ciljem pružanja podrške dizajnerima interijera, stilistima i arhitektima koji se bave uređenjem interijera i eksterijera. ZADIN od početka djelovanja svojoj zadaći pristupa krajnje profesionalno i sveobuhvatno, okupljajući dizajnere interijera iz regije koju čine slijedeće zemlje: Hrvatska, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija i Kosovo s planom proširenja na Mađarsku, Rumunjsku, Bugarsku, Albaniju i Grčku.

Članovi Vijeća i Odbora Zajednice dizajnera interijera

Predsjednica Vijeća

Iva Klepo Lepur, dipl.ing.arh.

Rođena je 1982. u Zagrebu u obitelji arhitekta i inženjerke građevine, nakon MIOC-a i srednje glazbene škole upisala je Arhitektonski fakultet u Zagrebu. Diplomirala je 2007. nakon čega je počela raditi u obiteljskom uredu Projekting d.o.o u Zagrebu. Kasnije se timu pridružuje i njen brat. Radi na svim vrstama projekata po cijeloj Hrvatskoj, od obiteljskih kuća, višestambenih zgrada, vrtića, škola, poslovnih zgrada, te se počinje baviti i projektiranjem interijera. 2009. seli u Zadar. Od 2019. vodi aktivno profil na instagramu @minimalizam.zivot.prostor kroz koji na ležeran način informira i savjetuje sve one koje zanimaju arhitektura i interijer.

Zamjenica predsjednice

FANI CAR, mag.ing.arh.

Rođena je 1986. u Splitu, srednjoškolsko obrazovanje je završila kao dizajner unutrašnje arhitekture a 2014. magistrirala arhitekturu na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu. Nakon magisterija radi u Puli i Splitu u privatnim arhitektonskim uredima i tvrtkama gdje stječe različito znanje, iskustvo i suradnje. Od 2021. do kraja 2022.g. zapošljava se kao projektant u tehničkom odjelu u tvrtki koja se bavi proizvodnjom namještaja po mjeri. Ovlaštena je arhitektica i od sredine 2023.g. vodi vlastitu tvrtku IMPERA arhitektura d.o.o. koja se bavi dizajnom interijera, arhitekturom, gradnjom i nadzorom.

Voditeljica Zajednice

Tatjana Kos

Ima dugogodišnje iskustvo i niz postignuća u razvoju novih proizvoda i usluga prvenstveno uvijek vezano uz industriju namještaja i uređenje interijera. Kao projektni manager, ali i kao voditelj marketinga specijalizirala se i dala značajan doprinos nekima od najjačih hrvatskih brendova iz industrije kao što su ERA, Design District i Hrvatski interijeri. Primarni fokus usmjerava na održivost i ekologiju, pa se smatra pionirom uvođenja pojma „eko namještaj“ u Hrvatsku što dokazuju brojna priznanja od kojih su neka starija od 20 godina. Svoje znanje i inspiraciju kreativnošću i mogućnostima koje pruža dizajn interijera, svakodnevno usmjerava na pozitivne i edukativne aktivnosti. Inicijator je osnivanja Zajednice dizajnera interijera i njena utemeljiteljica.

Voditeljica projekata

Ada Kezić, mag. dizajna

Produkt dizajnerica. 1996. magistrirala na Studiju dizajna, Arhitektonski fakultet, Sveučilišta u Zagrebu. Do 2010. je radila kao in house designer za razne hrvatske proizvođače namještaja. 2013. osniva vlastiti dizajnerski studio A1 FORMAT. Radi na projektima koji objedinjuju industrijski/produkt dizajn, dizajn interijera, izložbeni i grafički dizajn. Profesionalni je član Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU), Hrvatskog dizajnerskog društva (HDD) i Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUH). Izlagala je na međunarodnim sajmovima i izložbama u Zagrebu, Splitu, Beogradu, Ljubljani, Kölnu, Stockholmu, Milanu. Glavni joj je moto: “Jednostavnost”.

Voditeljica marketinga

Lana Čiž

Motivirana i znatiželjna te vrlo angažirana, iako još studentica, svijet oko sebe oblikuje neiscrpnom znatiželjom i neprekidnom željom za učenje. U Zajednici dizajnera interijera sudjeluje od same ideje o njenom osnivanju marljivo zatvarajući dijelove poglavlja o marketingu i društvenim mrežama kojima se trenutno najviše bavi. Širokim spektrom interesa, od umjetnosti i književnosti do tehnologije i znanosti, obogaćuje svoju perspektivu i izgrađuje holistički pristup onome što radi. Na obrazovnom putu, svaki predmet i teorija postaju mostovi koje prelazi kako bi spojila taj svijet sa stvarnim svijetom i realnosti koju ima priliku živjeti kroz djelovanje u Zajednici.

Odbor za digitalizaciju

Maja Lončar

Rođena 1988. godine u Osijeku gdje je pohađala srednju školu za turizam. Nakon stečenog zvanja hotelijersko-turističkog komercijaliste seli u Pulu koja nepovratno postaje njezin drugi dom.
2016. godine zapošljava se kao tajnica u tvrtki za promet nekretninama gdje zbog potreba posla pomaže u opremanju stanova za najam i prodaju te otkriva svoju strast prema dizajnu interijera. Usporedno uz posao, završava srednjoškolsku prekvalifikaciju za arhitektonskog tehničara a potom upisuje talijansku školu Callegari u Rijeci gdje je kroz dvogodišnji program završila obrazovanje za dizajnera interijera.
Uz veliko zalaganje i ljubav prema dizajnu te potporu svoje obitelji, prijatelja, poslovnih partnera i kolega, u veljači 2020. godine otvorila je obrt za dizajn interijera pod nazivom ML Solutions te uz postojeće suradnje ostvarila i nove na obostrano zadovoljstvo.

Odbor za obrazovanje i edukacije

Lidija Marošević

Rođena 1973.g., po struci modni dizajner i usavršavanje u području kostimografije, inženjer odjevne tehnologije smjer konstrukcija odjeće. Predavač i mentor u području mode i dizajna, andragoška voditeljica u Učilištu Profokus. Više od 20 god. obrazovanja u području obrazovanja odraslih i andragogije i aktivni član Zajednica i EU udruženja u području andragogije i novih standarada u poučavanju i razvoju novih programa.

Odbor za studijska putovanja

Ana Prosenik, dizajnerica interijera/B.Sc.Econ.

Vlasnica Happy Habitata. Inspirirana i oduševljena prostorom oduvijek.
22 godine u raznim industrijama, od prodaje umjetnina do desetak godina u nautičkoj industriji dovele su Anu u trenutak koji se zove sada. A sada, je vrijeme za kreativnost i stvaranje podržavajućih kvadrata. Završeni fakultet za hotelijersko turistički menadžment ključna je uloga i razlog za godine provedene u nautičkoj industriji. Zahvaljujući internacionalnoj kompaniji te putovanjima diljem svijeta, od Azije do Amerike preko Afrike, od egzotičnih destinacija do onih manje poznatih sakrivenih bisera, godinama se skupljala inspiracija za uređenje interijera. Cijeli poslovni put vodio je upravo ka dizajnu i kreativnosti, spajanju svih naučenih vještina i znanja, iskustava, organizacijskih sposobnosti u posao snova. Učilište Profokus za dizajnera interijera bio je zadnji vjetar u leđa te kao rezultat stigao je Happy Habitat. Jer, ne zaboravimo, cijeli svijet je potencijalno naše sretno mjesto za život, na nama je da izaberemo upravo onaj habitat koje će nam dati maksimalnu podršku te pružiti mogućnost da budemo najbolja verzija sebe u ovom svijetu forme, kako u privatnom, tako i u poslovnom dijelu.

Odbor za pravnu zaštitu članstva i službenu dokumentaciju

Nevenka Kršilović, dipl.ing.arh.

Diplomirala 1988. na Arhitektonskom fakultetu, Sveučilište u Zagrebu, u klasi prof. Magaša. Stručnjakinja je s bogatim iskustvom u području arhitekture i dizajna interijera, kako u projektiranju tako i nadzora različitih projekata. Njena strast prema arhitekturi i interijerima usmjerena je i na karijeru predavača, gdje je prenijela svoje široko znanje i praktično iskustvo na nove generacije dizajnera. Angažirala se kao predavač u školi Callegari – talijanska škola mode i dizajna u Zagrebu, za dizajn interijera, gdje podučava studente o temeljima arhitekture, estetici prostora i praktičnim aspektima projektiranja interijera.
Njena predavanja su obogaćena stvarnim iskustvima s terena, pružajući studentima i kolegama dragocjen uvid u stvarni svijet arhitektonskog stvaralaštva. Postala je mentoricom i izvorom inspiracije za mlade talente, potičući ih da istraže vlastitu kreativnost i razvijaju vještine potrebne za uspješnu karijeru u dizajnu interijera.

Odbor za medijsku i institucionalnu promociju struke

Danica Maričić

Profesionalno iskustvo je stekla na kreativnom području koje spaja dizajn interijera, turizam, novinarstvo, marketing & odnose s javnošću. Kreira promotivne aktivnosti klijenata i njihovu komunikaciju s ciljnim javnostima (kreativno pisanje (priopćenja, članci, intervjui), osmišljavanje brošura, kataloga, časopisa, oglasa, internetskih stranica i portala; planiranje i organizacija evenata). Na taj način se izravno utječe na jačanje pozicije na tržištu i povećanje prepoznatljivosti tvrtke i robne marke.

Tijekom višegodišnjeg rada u novinarstvu, kreira članke i priloge za tiskane i internetske medije, ali i televiziju. Zahvaljujući tome, upoznata je s radom širokog spektra medija. Specijalizirala se je za lifestyle teme poput dizajna, arhitekture, putovanja te poslovne teme s područja marketinga i odnosa s javnošću. Također, dizajnerima interijera predaje Marketing i poslovne komunikacije.

Diplomirala je ekonomiju, smjer turistički menadžment i marketing na Zagrebačkoj školi za menadžment, dizajn interijera na talijanskom Istituti Callegari, a diplomant je i Londonske škole za odnose s javnošću. Aktivno poznaje engleski, njemački, talijanski i španjolski jezik. Nakon Hvara i Londona, već nekoliko godina živi i radi u Zagrebu.

Odbor za međunarodnu suradnju

Sanja Dujić

Poduzetnica sa više od 30 godina iskustva u različitim poslovnim područjima, od marketinga preko maloprodaje, ugostiteljstva do konzaltinga na raznim stranama svijeta od Praga do Hong Konga.
U stalnoj potrazi za novim izazovima i učenjem, traži prilike u poslovnim modelima održivosti, svjesnim prema okolišu, koji se, osim profita, brinu o općem dobru planeta i društva.
Nadahnuta ljepotom i snagom znanja. Duboko vjeruje da će čovječanstvo pobijediti pohlepu – bolje prije nego kasnije.
Obožavateljica multikulturalnosti i globalne raznolikosti, svjesno stvara radna okruženja u kojima se svi međunarodni suradnici, bez obzira na obrazovanje ili opis posla, poštuju i cijene te imaju priliku ostvariti svoje karijerne aspiracije. Istraživačica i praktičarka pristupa upravljanja holakracijom na razini malih poslovnih organizacija.

Odbor za članstvo i partnerstvo

Sara Peruško, bacc. oec. turističkog i hotelskog menadžmenta

Od profesionalnog bavljenja fotografijom u ranoj mladosti, sve do osnivanja i upravljanja tvrtkom AADI koncept d.o.o., gotovo sva njena profesionalna iskustva vezana su uz područje dizajna. Danas predstavljaju vodeće međunarodne proizvođače namještaja, dekorativne rasvjete i tekstila u Hrvatskoj i regiji te nude usluge dizajna interijera i eksterijera. Višegodišnji rad s vrlo zahtjevnim kupcima i poslovnim partnerima u lancu, od arhitekata, dizajnera, pa sve do krajnjih kupaca proizvoda, omogućio joj je stjecanje vrijednih znanja i iskustava koja su rezultirala uzajamnim povjerenjem. U suradnji s poznatim arhitektonskim studijima i studijima dizajna sudjelovala je u velikom broju projekata, kao i u izlaganju na profesionalnim sajmovima. Veliku pozornost posvećuje održivosti, od materijala do razine usluge i odnosa prema partnerima i zajednici, koju vidi kao polazišnu točku za društvenu odgovornost te nerijetko i volontira. Njena ljubav prema umjetnosti i ljudima, ali i životna pragmatičnost omogućuju joj kvalitetnu podršku arhitektonskim uredima, dizajnerima i mreži distributera u timskom iznalaženju rješenja za kreiranje životnih prostora.
Na Libertas međunarodnom sveučilištu stječe zvanje prvostupnika hotelijersko turističkog menadžmenta.

Odbor za EU fondove, održivost i ekologiju

Monika Kordić, Master II level, Italy
direktorca i vlasnica tvrtke CORDION d.o.o.

Stručnjakinja za razvoj i financiranje održivih i inovativnih projekata kroz EU fondova, kredita i razne druge olakšice
Konzultantica je s više od 20 godina međunarodnog konzultantskog iskustva u Hrvatskoj, Makedoniji, Turskoj, Italiji, itd. Njezin rad i stručnost prepoznati su u nizu ključnih područja, uključujući EU fondove, zelena ulaganje i održivo financiranje, ruralni i lokalni održivi razvoj, analiza razvojnih politika, podrška poduzetnicima u razvoju poslovnih modela, podrška investitorima u procesu pripreme i provedbe EU projekata te priprema raznih CBA i investicijskih studija i zelenoj i digitalnoj tranziciji. Često je volonter u raznim inicijativama, pokrenutim od lokalne zajednice.
Trenutno pohađa doktorski studij Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani na temu poduzetništva. Magistrirala je Lokalni razvoj Balkana na Sveučilištu u Trentu, u Italiji 2004. godine, s magistarskim radom pod nazivom “EU politike i mjere za održivi ruralni razvoj”. Diplomirala je financije i bankarstvo na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta Sv. Ćiril i Metodij u Skopju, Makedonija, 2001. godine.
Članica je Međunarodne mreže poslovnih žena i su-osnivačica Green HQ knowledgehub-a.

Scroll to Top