Zajednica Dizajnera Interijera

...ideja...

...savjetujte se sa stručnjakom...

...od idejnog do izvedbenog rješenja...

...ugovorite uslugu dizajna interijera...

...stilističkih rješenja...

...obrtničkih radova ...

...dostave, montaže...

...rezultat...Vaše zadovoljstvo...

Dizajneri interijera, dekorateri i stilisti

Dizajneri interijera i stilisti su školovani kreativci koji svojim znanjem, inspiracijom i stručnošću, interijere pretvaraju u funkcionalne, sigurne i lijepe. Pri tome određuju prostorne zahtjeve, osluškujući potrebe i želje klijenta i odabiru osnovne i dekorativne elemente, kao što su boje, rasvjeta, materijali, raspored u interijeru. Znaju crtati, čitati i uređivati nacrte. Djelatnost dizajna interijera je umjetnost i znanost razumijevanja ponašanje ljudi kako bi stvorili ugodne i praktične interijere.
Osnovni stilovi koje prate dizajneri interijera i stilisti su: suvremeni, tradicionalni, moderni, industrijski, minimalistički, nautički, rustikalni, art deco, organski. Većina klijenata ne treba razumijevati postavke ovih stilova – dovoljno je da se prepuste stručnosti i znanju dizajnera interijera koji će nakon razgovora i pogleda na slike koje služe kao indeks dizajna – prepoznati stil i udovoljiti potrebama i željama u najvećoj mogućoj mjeri.

Arhitekti

Arhitekti su stručnjaci specijalizirani za projektiranje, planiranje i izgradnju zgrada i građevina. Oni su obučeni za stvaranje funkcionalnih, sigurnih, estetski ugodnih i održivih prostora koji zadovoljavaju potrebe i želje njihovih klijenata.

Arhitekti obično blisko surađuju sa svojim klijentima kako bi razumjeli njihovu viziju, zahtjeve i proračun za projekt. Zatim koriste svoje tehničke i kreativne vještine za razvoj dizajna i planova koji obuhvaćaju različite aspekte, uključujući prostorni raspored, materijale, strukturne sustave i ekološka razmatranja.

Tijekom procesa projektiranja, arhitekti mogu izraditi crteže, nacrte i 3D modeli za pomoć pri vizualizaciji i prenošenju svojih ideja. Oni također surađuju s drugim stručnjacima, kao što su inženjeri i izvođači, kako bi osigurali da se projekt može učinkovito izvesti.

Arhitekti su odgovorni za razmatranje ne samo funkcionalnih aspekata objekata, već i njegovih estetskih i kulturnih značajki. Moraju se pridržavati lokalnih građevinskih kodeksa i propisa te istovremeno težiti stvaranju inovativnih i održivih dizajna koji pozitivno pridonose izgrađenom okolišu.

Od stambenih kuća i poslovnih zgrada do javnih prostora i urbanih razvoja velikih razmjera, arhitekti igraju ključnu ulogu u oblikovanju fizičkog okruženja u kojem živimo i u kojem komuniciramo. Njihov rad uključuje kombinaciju umjetničke vizije, tehničkog znanja, sposobnosti rješavanja problema i vještina upravljanja projektima

Dizajneri vrtova i krajobraza, krajobrazni arhitekti

Stručne osobe koje znaju oblikovati prostor vrta i terase kroz objedinjavanje mnogih elemenata vrtnog i krajobraznog dizajna. Prilikom izrade projekta uređenja vode računa o mnogo aspekata kao što su teren, voda, sadnja, izgrađeni objekti, popločenje, karakteristike lokacije te lokalna klimatska obilježja.
Dizajneri vrtova i krajobraza su vješti stručnjaci koji se bave dizajnom vrtova i planiranjem krajolika, savjetovanjem i davanjem smjernica te nadzorom tijekom izgradnje i održavanjem nakon što je ambijent stvoren. Njihove usluge obuhvaćaju pregledavanje mjesta i pripremu nacrta za razvoj vrta, krajobraza, terase ili balkona od koncepta do konstrukcije te savjetovanje i nabavljanje biljaka i građevinskog materijala.

Scroll to Top