Zajednica Dizajnera Interijera

...ideja...

...savjetujte se sa stručnjakom...

...od idejnog do izvedbenog rješenja...

...ugovorite uslugu dizajna interijera...

...stilističkih rješenja...

...obrtničkih radova ...

...dostave, montaže...

...rezultat...Vaše zadovoljstvo...

Arhitekt

Arhitekt je profesionalac koji se specijalizirao za projektiranje, planiranje i izgradnju zgrada i građevina. Oni su obučeni za stvaranje funkcionalnih, sigurnih, estetski ugodnih i održivih prostora koji zadovoljavaju potrebe i želje njihovih klijenata.
Arhitekti obično blisko surađuju sa svojim klijentima kako bi razumjeli njihovu viziju, zahtjeve i proračun za projekt. Zatim koriste svoje tehničke i kreativne vještine za razvoj dizajna i planova koji obuhvaćaju različite aspekte, uključujući prostorni raspored, materijale, strukturne sustave i ekološka razmatranja.
Tijekom procesa projektiranja, arhitekti mogu izraditi crteže, nacrte i 3D modeli za pomoć pri vizualizaciji i prenošenju svojih ideja. Oni također surađuju s drugim stručnjacima, kao što su inženjeri i izvođači, kako bi osigurali da se projekt može učinkovito izvesti.
Arhitekti su odgovorni za razmatranje ne samo funkcionalnih aspekata objekata, već i njegovih estetskih i kulturnih značajki. Moraju se pridržavati lokalnih građevinskih kodeksa i propisa te istovremeno težiti stvaranju inovativnih i održivih dizajna koji pozitivno pridonose izgrađenom okolišu.
Od stambenih kuća i poslovnih zgrada do javnih prostora i urbanih razvoja velikih razmjera, arhitekti igraju ključnu ulogu u oblikovanju fizičkog okruženja u kojem živimo i u kojem komuniciramo. Njihov rad uključuje kombinaciju umjetničke vizije, tehničkog znanja, sposobnosti rješavanja problema i vještina upravljanja projektima.


Prednosti:

Omogućava najvišu razinu članstva koje Zajednica dizajnera interijera nudi svojim članovima. Uključuje:

 1. Besplatno uvrštenje na web stranicu, pod linkom: Dizajneri interijera.
 2. Ukoliko je član ujedno i vlasnik ili suvlasnik pravne osobe (organizacije – poduzeća, obrta ili drugog pravne organizacije), ista pravna osoba besplatno je uvrštena u bazu Dizajneri interijera, po abecednom redu.
 3. Mogućnosti sudjelovanja na edukacijama u organizaciji Zajednice i / ili partnerskih institucija uz popuste.
 4. Popusti na aktivnosti promocije na društvenim mrežama i web stranici, konferencijama i sajmovima koje organizira Zajednica.
 5. Zajednica dizajnera interijera postaje brend i označava profesionalnost i etičke prakse za klijenta, poslodavce i dizajnersku zajednicu. Svi dizajneri interijera, stilisti i arhitekti koji će zadovoljiti uvjete i postati članovi, biti će dio tog brenda.
 6. Članovi su u mogućnosti sudjelovati u izradi planova za buduće aktivnosti Zajednice, stvarati podloge za oblikovanje zakonodavstva koje podržava profesije dizajnera interijera i stilista.
 7. Članovi mogu aplicirati za godišnje nagrade Zajednice dizajnera interijera i na taj način dobiti dodatnu promociju. Program nagrađivanja „the BID“ – The Best Interior Design predstavlja najbolje od najboljih u struci, od studentskih radova do nagrade „Best Professional“ koju će svake godine dobiti najistaknutiji pojedinac kao „Designer of Distinction“ („Izvanredni dizajner“).
 8. Zajednica članovima pomaže u izgradnji snažnih i uspješnih malih poduzeća – to uključuje programe edukacije, tehnološke popuste, izradu projektnih prijava za sredstva financiranja iz Europske unije i drugo.
 9. Članovi se imaju priliku povezati s ostalim profesionalcima te vodećim poduzećima iz industrije, dobiti više resursa i mogućnosti suradnje.
 10. Zajednica ima nekoliko velikih baza: „Baza poslova“ – izvor poslova za dizajn interijera; „Baza majstora“ – izvor informacija o najboljim majstorima, voditeljima projekata i ostalim osobama bez kojih se profesija dizajnera interijera ne bi mogla provoditi; „Baza ponuđača“ – s velikim brojem poduzeća koja su proizvođači ili distributeri vrlo širokog broja proizvoda i usluga za uređenje interijera i eksterijera.
 11. Mogućnost povoljnije nabava izrade 3d modela, web stranice, promocije na društvenim mrežama, usluga prevođenja i drugih intelektualnih usluga – popusti ugovornih partnera Zajednice dizajnera interijera.
 12. Dobivanje Newlettera s najnovijim vijestima iz područja dizajna interijera i događanja u Zajednici.
 13. Postavljanje dva besplatna oglasa na društvenim mrežama Zajednice dizajnera interijera.

 

Osnovni uvjeti:

 • Certifikat s nacionalno priznatim ispitom iz područja arhitekture, ili
 • Magistar inženjer arhitekture i urbanizma (mag.ing.arch.)
 • Prvostupnik inženjer arhitekture (univ.bacc.ing.arch.), s minimalno s tri godine radnog iskustva u dizajnu interijera
 • Ovlašteni arhitekt ili ovlašteni arhitekt-urbanist

 

Dodatni uvjeti

 • Članovi moraju steći minimalno 6 bodova za stručno usavršavanje u kalendarskoj godini.
 • Premium članovi su oni koji steknu 12 i više bodova za stručno usavršavanje u kalendarskoj godini i oni imaju pravo na: dva članka godišnje u kojima se promoviraju njihovi projekti, po dvije objave na društvenim mrežama – gratis.
 • Planove stručnog usavršavanja predlaže Radna skupina za Obrazovanje i edukacije, a odobrava Upravni odbor Udruge zajedno sa izvršnom direktoricom.

 

Poduzeća, obrti, ostale pravne osobe registrirane za dizajn interijera i / ili arhitekturu

Sve organizacije (pravni subjekti kao što su poduzeća, obrti i ostale pravne osobe registrirane za dizajn interijera i / ili arhitekturu) čiji su vlasnici ili suvlasnici postali članovi Zajednice dizajnera interijera, automatski se uvrštavaju u istu bazu, bez dodatnih troškova. Dobivaju osnovnu stranicu koja se sastoji od: logotipa, navođenja kontakta (web, društvene mreže) i tri fotografije realiziranih projekata.

Scroll to Top